Program


15. Román Filmhét - Marokkó

15. Román Filmhét - Marokkó

román-cseh játékfilm, 96 perc, 2021
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 11. szombat, 18:00

Rendező: Emanuel Pârvu

Ki lehet-e emelni pálcikák kusza halmazából egyet úgy, hogy ne mozduljon meg a többi? Ez a lényege a marokkó nevű játéknak, amelytől a rendező filmjének címét kölcsönzi. Nem véletlenül, hiszen Emanuel Pârvu első egészestés rendezése hétköznapi cselekedeteink lehetséges következményeiről szól. A tizenéves Magda egy kórházban önkénteskedik. Amikor az apja kérdőre vonja, hová tette drága, új nyakláncát, a lány azt állítja, hogy egy beteg kisgyereknek ajándékozta azt. Az apa nem hisz neki, egyre csak hergeli magát, még akkor is, amikor kiderül, tévedett. Mindennek beláthatatlan következményei lesznek. A román új hullám legnemesebb hagyományaihoz hű film egyetemes történet egy családról, hétköznapokról, sokszor akár jószándékú, de átgondolatlan viselkedésünk morális felelősségéről.

Tovább a 15. Román Filmhét teljes programjához >>


A filmhét a Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében, a Román Nemzeti Filmközpont (CNC) és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!