Program


45. Színikritikus-díj átadó

45. Színikritikus-díj átadó

45. alkalommal adja át a Színházi Kritikusok Céhe a Színikritikusok díját, idén 18 kategóriában. A gála létrehozásában minden évben a szakmai jeles képviselői közreműködnek, idén a LOUPE Színházi Társulás, a műsor rendezője pedig Horváth János Antal lesz.

Aktuális előadások



A céh áprilisban hozta nyilvánosságra, hogy 2024-ben az életműdíjat Hernyák György rendező kapja.

A Színházi Kritikusok Céhe 2022-ben alapította a Jövő díjat, amely évadokon átívelő, progresszív, társadalmi értelemben is jelentős munkát végző társulatok vagy személyek, illetve ilyen előadások számára adható. Az idei díjazott a céhtagok szavazatai alapján a STEREO AKT.

A Színházi Kritikusok Céhe különdíjjal ismeri el a THEALTER fesztivált.

A gyerek- és ifjúsági színházi előadások kategóriadíjáról a már harmadik éve a területen legnagyobb ismeretekkel és tapasztalattal rendelkező grémium döntött. A díjazott az Örkény Színház Klara és a Nap című produkciója. A bizottság idén is nyilvánosságra hozta az értékelésekkel kiegészített rövidlistát, amelyen további hat színház hét előadása található.

A várományosok színes listáján 20 független, kő- és befogadó színház előadásai és művészei szerepelnek. A színházak között a Katona József Színház az abszolút rekorder: 4 előadás alkotói összesen 8 jelölést kaptak. A második helyre 2 előadás alkotóinak 7 jelölésével a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata került. A képzeletbeli lista harmadik helyén az Örkény Színház – 2 előadásból 5 várományos – áll a díjátadó előtt.

Az idei jelöltek pontos listája az alábbi oldalon  olvasható.

Ajánló


Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!