Program


A 25. Duna Karnevál bemutatja: PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA jubileumi koncertje

A 25. Duna Karnevál bemutatja: PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA jubileumi koncertje

A zenekar ars poetikájának legfontosabb alappillérei a tanítás, a hagyomány megőrzésé és a közösségi lét formálása, megmutatva a nagyközösség számára, hogy milyen fontos és jó dolog együtt énekelni, táncolni. Mindezt egy olyan hatalmas hagyaték megismerése közben, mely saját hagyományunk, a Kárpát-medence kultúrája.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 11. péntek, 20:00

A 25. Duna Karnevál bemutatja: PÁL ISTVÁN SZALONNA ÉS BANDÁJA jubileumi koncertje
 
EGYÜTT
hagyományos népzene a Kárpát-medencéből

A koncert tematikáját címe is sugallja: „Együtt”. A zenekar ars poetikájának legfontosabb alappillérei a tanítás, a hagyomány megőrzésé és a közösségi lét formálása, megmutatva a nagyközösség számára, hogy milyen fontos és jó dolog együtt énekelni, táncolni. Mindezt egy olyan hatalmas hagyaték megismerése közben, mely saját hagyományunk, a Kárpát-medence kultúrája.

A koncert fellépői hagyományőrző muzsikusok Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, Rábaközből. Tanítványok Kárpátaljáról, zenész barátok az elszakított részekről és az anyaországból egyaránt. A zenekar munkásságának egy nagy részét a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekaraként végzi, így természetes, hogy a koncertben láthatunk az együttes előadásában is olyan táncokat melyek még felejthetetlenebbé teszik a jubileumi koncert élményét.

A produkció szervezője és producere: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek. Bár ez is a természet rendje szerint van. De, az egyik kis mókus, Misi, más, mint a többiek, fekete a farkincája.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!