Program


A CSELLÓ MESTERE - PERÉNYI MIKLÓST KÖSZÖNTJÜK - Vivaldi / Kodály / Erkel / Elgar L/6.

A CSELLÓ MESTERE - PERÉNYI MIKLÓST KÖSZÖNTJÜK - Vivaldi / Kodály / Erkel / Elgar L/6.

Korunk világszerte elismert és nagyra becsült hangszeres művészei között előkelő helyet foglal el Perényi Miklós, akinek nemrég ünnepeltük 75. születésnapját. A MÁV Szimfonikusokhoz több évtizedes szoros barátság fűzi, ezért is köszöntjük egy olyan kiemelt koncert keretében, ahol kamaramuzsikusként is bemutatkozhat, sőt tanárként is, mivel egy növendékével együtt adja elő Vivaldi kettősversenyét.

Aktuális előadások



MŰSOR

Vivaldi: g-moll concerto két gordonkára RV 531.
Kodály: Duó hegedűre és gordonkára, op. 7
Erkel: Ünnepi nyitány
Elgar: e-moll gordonkaverseny

KÖZREMŰKÖDIK

Perényi Miklós, Tomasz Máté – gordonka
Csaba Péter - hegedű

VEZÉNYEL

Csaba Péter
 
Korunk világszerte elismert és nagyra becsült hangszeres művészei között előkelő helyet foglal el Perényi Miklós, akinek nemrég ünnepeltük 75. születésnapját. 1948. január 5-én született, rendkívüli tehetséggel és szorgalommal küzdötte fel magát a világ legjobb csellistáinak élvonalába. Számtalan hanglemeze jelent meg, fellépése mindig ünnepi esemény. A MÁV Szimfonikusokhoz több évtizedes szoros barátság fűzi, ezért is köszöntjük egy olyan kiemelt koncert keretében, ahol kamaramuzsikusként is bemutatkozhat, sőt tanárként is, mivel egy növendékével együtt adja elő Vivaldi kettősversenyét.

Csaba Péter Kolozsvárott született, hegedűművész és karmester. Több évtizede Franciaországban él, tevékeny és sikeres karmester és tanár. Hangversenyünkön a vezénylés mellett hegedülni is fog Perényi Miklós és Kodály Zoltán iránti tisztelete jeléül.  A hegedűre és gordonkára írt Duó Kodály fiatalkori műve, amelyben az együtt muzsikálás szépségeiben és az általa gyűjtött, magyar népzene 20. századi módon való megszólaltatásában gyönyörködhetünk.

Ajánló


Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az…

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!