Program


A művészet templomai: Napóleon 200

A művészet templomai: Napóleon 200

olasz dokumentumfilm, 100 perc, 2021
angol nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 31. hétfő, 13:00

Rendező: Giovanni Piscaglia

Narrátor: Jeremy Irons

 

A művészet templomai sorozat következő, rendhagyó epizódja Napóleon halálának 200. évfordulója alkalmából készült, és feltárul benne a neves államférfi kultúrához, azon belül is elsősorban a képzőművészethez fűződő, igen bonyolult kapcsolata. Milyen építőelemekből alkotta meg az új császári hatalom ikonográfiáját; milyen építészeti stílussal érzékeltette az új kor beköszöntét?

Ez a különleges történelmi, kultúrtörténeti dokumentumfilm az Oscar-díjas Jeremy Irons közreműködésével, neves művészettörténészek értő kalauzolásával járja be a milánói Brera képtárat és a párizsi Louvre-t. Hiteles válaszokat keres arra a kérdésre, hogy milyen kapcsolat húzódik a politikai hatalom és annak képzőművészeti eszközökkel megjelenített, vágyott imázsa között - nemcsak Napóleon, hanem a XX. század totalitárius rendszerei idején, sőt korunkban is.

Bemutató dátuma: 2022.10.06.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Ajánlatunk


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!