Program


BÉLAMŰHELY HANGSZERCSÉPELŐ

BÉLAMŰHELY HANGSZERCSÉPELŐ

BÉLAMŰHELY HANGSZERCSÉPELŐ
élménypedagógia – interakció – public art

 több

Aktuális előadások



A Bélaműhely több mint húsz hangkeltő eszköze közül jelenleg három a világon egyedülálló a maga nemében. Ha szeretnéd kipróbálni a biciklidobot, gettómarimbulát, hangburgereket, kisbubit, slagszaxot, fakutyát, papírkutyát, dzsimitit, teknóteknőt és még sorolhatnánk mi mindeneket, akkor a hangszercsépelőn a helyed. A résztvevők  eszközeink kipróbálása mellett betekinthetnek az elkészítési és megszólaltatás titkaiba, valamint spontán koncertek együttzenélések és karmesterjátékok részesei is lehetnek.
A zenéhez hangkeltéshez való viszonyunk gyakran telis-tele van félelmekkel, kudarcélményekkel. A “nekem nincs hangom” nincs “ritmusérzékem” védekezések elárulják korábbi próbálkozásainak sikertelenségét.
A Bélaműhely hangszerei – mivel itt nem hagyományos értelemben vett hangszerekről van szó – képesek arra , hogy feloldják ezeket a rossz beidegződéseket, félelmeket. Nem drága és bonyolult hangszerekről, hangkeltő eszközökről van szó, mint a zongora, gitár, szaxofon vagy akár egy dobfelszerelés, hanem biciklikerekek, lábasok, hordók, csövek megszólaltatása a cél. Bárki nekiállhat a hangkeltésnek, mert ezek az eszközök egyszerűségüknél, kidolgozatlanságuknál fogva inkább a játékos zenei élmény felé viszik a résztvevőket.
A modern pszichológia szerint a hangoknak tudatmódosító hatásuk van. Így amikor hangot keltünk, zenélünk igazából egy olyan külső és belső teret hozunk létre, melynek feltételeit mi határozzuk meg a hang öt elemével, a hangerővel, hangmagassággal, hangszínnel, a hangok hosszával és a szünetek (csöndek) hosszával.
A hangkeltés alkalmas arra, hogy belső világunkkal, egymással és a körülöttünk lévő világgal jelenidejű és valóságos kapcsolatot teremtsünk.

Foglalkozásvezető: Rimóczi István zeneszerző, interaktív játékfejlesztő

Ajánló


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Az andalúz napfényt idéző tradicionális flamenco darabok zongorán és hegedűn szólalnak meg lüktető ritmikai kísérettel.

Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!