Program


Botis Seva / Far From The Norm (UK): BLKDOG
7

Botis Seva / Far From The Norm (UK): BLKDOG

Erőteljes, feszült, néha már kényelmetlenül őszinte előadás. Magával ragad, elsodor és nem enged szabadulni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. péntek, 20:00

Botis Seva / Far From The Norm (UK): BLKDOG
65 perc TÁNC
12 éven felüliek számára ajánljuk.

A BLKDOG gyönyörű de brutális látlelet arról, hogyan boldogulnak ma a fekete fiatalok a világban, ami nem nekik épült. Olyan érzelmekkel teli hip-hop, melynek fókuszában egy ördögi kör áll: az önfelismerés szinte kivétel nélkül önpusztításhoz vezet. Kísértő gyermekkori emlékeken és a felnőttkori élet traumáin keresztül az előadás irányt mutat: ha leküzdjük az elénk gördülő akadályokat végül van esélyünk elérni a megbékéléshez.

"A BLKDOG mindenkinek szól, aki már küzd vagy küzdött traumával és gyásszal. Mindenkinek, aki végignézte már, ahogy egy családtagja depresszióval vagy szorongással viaskodik. Olyan társadalomban élünk, ahol nem beszélünk az érzelmeinkről; ahogy én sosem tettem gyermekkoromban: és most, 30 évesen végre megteszem, ennek az előadásnak a keretén belül."
Botis Seva

2019 áprilisában a BLKDOG a legjobb új táncprodukció kategóriában elnyerte a rangos Olivier-díjat; ez óriási győzelem volt a hip-hop műfaja számára, hiszen a díj története során először nyerte el ezt az elismerést ilyen műfajú produkció.

 Botis Seva többszörösen díjnyertes brit táncművész, koreográfus és rendező, aki a hip-hop, a fizikai színház és a kortárs tánc élvonalában dolgozik, többek között a londoni Sadler’s Wells-ben volt rezidens. Botis 1991-ben született – még most is pimaszul fiatal - és Londonban nőtt fel egyszülős háztartásban, hagyományos kongói tradíciójú családban.

A Botis Seva művészeti igazgató által vezetett Far From The Norm (beszélő név!) olyan angol társulat, amely arra törekszik, hogy őszinte, releváns és társadalmilag érzékeny, a mai huszas-harmnicas generáció problémáit tükröző előadásokat hozzon létre. Dekonstruálják az utcai tánc eszköztárát és megkérdőjelezik a hip-hopról alkotott elképzeléseket. Munkájuk eredeti és levetkőzi a gátlásokat, vitára invitál társadalompolitikai kérdésekről és a világról.

Rendező és koreográfus Botis Seva
Producer Lee Griffiths
Senior produkciós menedzser Andy Downie
Produkciós menedzser Zoe Hunn
Társulati & Marketing menedzser Siân Gilling
Jelmeztervező Ryan Dawson Laight
Jelmez kivitelezői Jordan Goertz, Julie Sayers, Kelsey Vickery, Kingsley Hall, Lou Petty
Fénytervező Tom Visser
Zeneszerző Torben Lars Sylvest
Hangmérnök Pär Carlsson
Far From The Norm táncosai Jordan Douglas, Joshua Nash, Hayleigh Sellors, Victoria Shulungu, Naïma Souhaïr, Larissa Koopman
Próbavezető Ekin Bernay
Közreműködik Charlotte Clark, Clarissa Shulungu, Ezra Owen, Isaac Ouro-Gnao, Savanah Anais Rowe, Shiloh Seva, Tyrone Isaac-Stuart, Shangomola Edunjobi

Az előadásban hangos zene szól és ködgépet működtetnek, valamint absztrakt módon ábrázolnak nemi erőszakot, erőszakos cselekményt és depressziót.

Koprodukciós partner Far From The Norm, Norrlandsoperan and Sadler’s Wells / Támogatók: Arts Council England, Kingston University, Laban Theatre, Siobhan Davies Dance and UEL / Dance: Urban Practice Department

Támogató: British Council

Ajánlatunk


Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében hol kíméletlenül szarkasztikus, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. A színész felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdulatai mindenki emlékezetébe beleégtek.

Több mint húsz évvel ezelőtt Cseh Tamás Katonadalok című lemezével állított felejthetetlen emléket valamikori dédapáinknak, azoknak a magyar katonáknak, akik a hazáért, a közös eszméért adták fiatal életüket, vérüket. A zene és a dal fennmarad a közös emlékezetben, ám a tánc csak mint egy letűnt emlék kavarog a múlt messzeségében, az eltűnt idők hús-vér embereinek mozdulataiban. Toborzó című műsorunkban mi most újra felidézzük ezeket a mozdulatokat, a régmúlt üzeneteit, és fejet hajtunk azok előtt a magyar huszárok, katonák, bakák előtt, akik életüket adták a nemzetért, akik védték a magyar hazát és ezzel követendő példát mutattak minden nemzedéknek.

Ajánló


A produkció egy új előadó-művészeti műfaj, a cirque danse kiteljesedése, de nemcsak műfaji szempontból tekinthető unikálisnak: ez a Recirquel első…

• 19:00 Kapunyitás • 20:15 Dzsúdló koncert • 22:00 Azahriah koncert

Eros Ramazzotti megkérdőjelezhetetlenül az egyik legsikeresebb előadó olyan dalokkal, amelyek beleírták magukat az olasz zenei törénelembe és a világ minden…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!