Program


Comedie-Francaise:Tartuffe,avagy a képmutató
10

Comedie-Francaise:Tartuffe,avagy a képmutató

vígjáték három felvonásban, egy részben

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 14. szombat, 17:00

Moliére: Tartuffe, avagy a Képmutató

Orgon, a gazdag özvegy házában káosz uralkodik. Elhidegült új feleségétől, Elmirétől, nősülni készülő fia, Damis is elköltözik otthonról. Még Dorine, szolgálója és bizalmasa sem tudja már kordában tartani a családfőt. A találkozás Tartuffe-fel, az istenfélő koldussal új értelmet ad életének: radikális lelki és anyagi elszakadást. Orgon otthonába fogadja őt mint lelki tanácsadóját. Ebben anyja, Pernelle asszony is támogatja, aki minden fajta élvezettől meg akarja tisztítani a házat. Míg Cléante nem tudja meggyőzni sógorát, Orgont pártfogoltja rossz szándékáról, Elmire, Damis és Dorine úgy döntenek, hogy leleplezik Tartuffe-öt, avagy az álszentet. Elmire azzal akarja felfedni Tartuffe valódi természetét, hogy elcsábítja őt. A kezdeti csapda minden szereplő számára létfontosságú problémává válik. Egy harcmezővé. Amikor Orgon ráeszmél barátja becstelenségére, már túl késő. Tartuffe vendáglátója egyedüli örököseként hagyja el a házat. A család szétszakadt, de nem inkább felszabadult?

Rendező: Ivo van Hove
Dramaturg: Koen Tachelet
Díszlet- és fénytervező: Jan Versweyveld
Jelmeztervező: An D'Huys
Rendezőasszisztens: Laurent Delvert
A díszlettervező asszisztense: Jordan Vincent
A fénytervező asszisztense: François Thouret

valamint a Comédie-Française társulata

Ajánlatunk


Giacomo Puccini BOHÉMÉLET Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Zorán márciusban újra a BKK-ban

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

dühös vígjáték két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!