Program


Dogville
4

Dogville

Dogville - A morális kísérlet, amiben mindenki elbukik

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 30. szombat, 19:00

Dogville - A morális kísérlet, amiben mindenki elbukikLars von Trier forgatókönyve nyomán

Dogville egy kisváros, omladozó házakkal, befejezetlen építkezésekkel – figyelmeztet a narrátor, aki szerint Dogville-t jó emberek lakják. Megismerjük ifjabb Thomas Edisont, a magát írónak valló – de inkább filozófusnak illő – fiatalembert, aki szívesen mereng olyan dilemmákon mint: vajon mennyire elfogadó a társadalmunk? Miben mérhető a másság, az idegenség elfogadása? Mi a bizonyíték arra, hogy valóban olyan nyitottak vagyunk, mint amilyennek állítjuk magunkat akkor, amikor még nem kényszerülünk gyakorolni azt? Grace, aki egy autós üldözés és fegyverropogás közepette keveredik Dogville-be, megfelelő kísérleti alanynak bizonyul ifjabb Thomas Edison számára, hogy gyakorlati ismereteket szerezzen a témában. Úgy tűnik, a zárkózott közeg befogadja a lányt, Dogville polgárai azonban a kiszolgáltatott lány felett gyakorolt hatalmuknak köszönhetően hamarosan megváltoznak. Vajon hol húzódnak erkölcsi határaink? Ki az, aki az elszabadult indulatokat megállíthatja? Miért nem lépünk fel az erőszaktevők ellen? A narrátor kezdeti érvelése, mely szerint ez a történet jó emberekről szól, szertefoszlani látszik. Esetleg végül minden jóra fordul?

Szereplők:

Bajáki Zsanett

Festő Zoltán

Sárosi Gábor

Sendula Anna

Tóth Attila

Rendező:

Bajáki Zsanett

Rendezőasszisztens:

Tóth Attila18 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


Idén ötödik alkalommal várjuk közönségünket hagyományos, nagyszabású szimfonikus koncertshow-nkon.

Donna Sheridan, a független, céltudatos asszony nem mindennapi környezetet választott otthonául, itt született húsz évvel ezelőtt Sophie is, a lánya.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!