Program


Évadnyitó koncert 2: Bach:A-dúr z.verseny/d-moll z.verseny/Maher:I.szimfónia (Ránki & Concerto)

Évadnyitó koncert 2: Bach:A-dúr z.verseny/d-moll z.verseny/Maher:I.szimfónia (Ránki & Concerto)

Két billentyűs versenymű Johann Sebastian Bachtól – a nagy zongorista, Ránki Dezső szólójával. Ezzel
a korántsem hétköznapi élménnyel kecsegtet az első koncertfél, Keller András és a Concerto
Budapest évadnyitó hétvégéjének második estéjén.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 24. szombat, 19:30

Mint annyi más Bach-kompozíció, úgy az 1055-ös A-dúr és az 1052-es d-moll versenymű is jócskán kínált feladatokat a zenetörténeti kutatás egymást követő nemzedékei számára, leginkább ama alapkérdés körül, hogy mi is volt e művek eredeti szólóhangszere. Az A-dúr koncert esetében például a Bach-kutatók többségi, azonban korántsem egyhangú véleménye szerint az oboa d’amore lehetett ez a hangszer, a d-moll versenymű kapcsán pedig sokan a hegedűt vélték hasonló szerepben, míg mások újabban az orgona mellett érvelnek. Ilyesféle, a műalak és a tételszám tárgyában felmerülő filológiai kérdéseket Gustav Mahlernek a „Titán” melléknévvel felruházott I. szimfóniája körül is ott lelhetünk. Ám ahhoz nem fér kétség, hogy a mű ősbemutatójára 1889 novemberében Budapesten került sor, s hogy a fiatal komponista egy nappal e – többé-kevésbé kedvezőtlenül fogadott – premiert megelőzően a Magyar Királyi Operaház igazgatósági levélpapírjára írva sietett megköszönni muzsikusai fáradozását.

Bach: A-dúr zongoraverseny, BWV 1055
Bach: d-moll zongoraverseny, BWV 1052
Mahler: I. (D-dúr, „Titán”) szimfónia

Közreműködik: Ránki Dezső zongora

Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Ajánló


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!