Program


Exhibition On Screen: Degas – A tökéletesség nyomában

Exhibition On Screen: Degas – A tökéletesség nyomában

Virtuális tárlatvezetés a mozivásznon, 85 perc, 2018
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 23. vasárnap, 11:00

Rendező: David Bickerstaff

Az EXHIBITION ON SCREEN új része a Cambridge-i Fitzwilliam Múzeum (ahol Nagy-Britannia legátfogóbb Degas-gyűjteménye található) nagyszerű kiállításától egészen a párizsi utcákig vezet. A film lehetővé teszi, hogy ritkán látott műveket is közelről láthasson a néző, miközben megmutatja, hogyan kereste Degas mindenben a tökéletességet: hogyan kísérletezett a különböző technikákkal, és mit tanult elődeitől. 

Degas-t gyakran frusztrálta a tökéletlenség: miközben megszállottan ragaszkodott a saját maga állította mércéhez, látása egyre romlott. Ugyanakkor minden művében ott az elszántság, hogy az adott pillanatot a maga tökéletességében ragadja meg. Soha nem volt teljesen elégedett. Rajzainak és szobrainak nagy része életében nem is került nyilvánosságra, most azonban végre láthatók csodálatosan kidolgozott, kifejező művei, ráadásul egészen közelről. A film kortársak és barátok írásait is felhasználja, sőt Degas levelei is elhangzanak, így a művészetkedvelők egyedülállóan részletes, átfogó képet kapnak a XIX. század egyik legbefolyásosabb művészének életéről és művészetéről.

A művészet nem arról szól, hogy mit látsz, hanem hogy mit láttatsz.” Edgar Degas

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!