Program


Friedrich Lichteinstein Trio / EURÓPAI HIDAK 2021

Friedrich Lichteinstein Trio / EURÓPAI HIDAK 2021

Friedrich Liechtenstein jelenség. A hatvanöt éves német énekes és szórakoztatóművész színészként végzett, bábművészként kezdte pályáját, de a kétezres évek elején a zenében is megtalálta önmagát. Triójával jazzes, easy listeninges popot egyensúlyoz ki sok humorral, megnyerő énekkel és magnetikus előadással.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 22. szerda, 20:00

EURÓPAI HIDAK 2021 - Friedrich Lichteinstein Trio

Friedrich Liechtenstein gúnyos és vicces popdalaival, önmagát is kifigurázó klipjeivel, valamint reklámdalainak vírusvideóival Németország-szerte felkapott celebritás lett, aki persze szarkasztikus a hírességekkel is.

Friedrich Liechtenstein valójában Hans-Holger Friedrichként született az NDK-ban, és bábjátékosként is a színpad világában érezte otthon magát, nem csoda, hogy a berlini Hansa színház művészeti igazgatója lett. Persze egy ennyire ikonikus külsejű karakter vonzza a reflektorfényt, így a kétezres évek elejétől egyszerre filozofikus, poétikus és táncolható, de közben nagyon gunyoros dalokat kezdett kiadni. Németország és a világ először a felkapott house-producer, Solomun egyik klipjében figyelt fel rá, Liechtenstein a videóban végigtáncolja Berlin néhány nevezetes és hétköznapi pontját. Aztán következett egy komolytalan reklámvideó egy német élelmiszerlánc számára, amelyben hasonló a recept: berlini helyszínek, Liechtenstein agymenései - és ez végképp meghozta az áttörést a marketing-guruként sem utolsó színházi embernek (aki Shave The Monkey címmel borotvareklám-zenét is jegyez, félreérthetetlen utalással az intim borotválkozásra). Jazzes, easy listeninges megszólalású triójával mindig elbűvöli hallgatóságát, mert az is rendre kiderül, hogy ironikus humora mellett hangja is egyedi. Akár németül, akár angolul énekel, karizmatikus személyiségével ujjai köré csavarja a közönséget.

Friedrich Liechtenstein Trio:
ének - Friedrich Liechtenstein
zongora - Arnold Kasar
szaxofon - Sebastian Borkowski

Rendező: Müpa

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!