Program


Giuvlipen Színházi Társulat: Viral on Tiktok

Giuvlipen Színházi Társulat: Viral on Tiktok

A Mihaela Drăgan által írt darab a romániai szexuális felvilágosítás hiányát vizsgálja, különös tekintettel a roma közösségekre. A főszereplő két roma tinilány, akik a TikTok népszerű alkalmazás keretein keresztül olyan témákat vitatnak meg, mint a lányok szüzességének kettős mércéje, a szexista szépségnormák, a kényszerházasságok vagy a vallás szerepe a nők elnyomásában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 1. péntek, 19:00

A Független Színház Magyarország 2017 óta évről-évre szervezi a Roma hősök – Nemzetközi Roma Színházi Fesztivált. Akkoriban még ez volt az EU egyetlen roma színházi fesztiválja. Azóta hozzánk hasonlóan Bukarestben, Prágában, Kassán, Bécsben és Rómában is ünneplik a roma színházat. Az elmúlt öt évben 30 produkció volt látható Magyarországon különböző európai roma színházi társulatoktól. A Fesztivál célja, hogy megmutassa a roma színház értékeit, és felhívja a figyelmet a roma közösségek helyzetére értékvezérelt alkotók és drámai hősök kihívásait állítva a középpontba. 2023-ban a Fesztivál fő témája a „generációk” lesz, és az idei társszervező az Eötvös10 Művelődési Ház.

Giuvlipen Színházi Társulat: Viral on Tiktok (RO)

A Mihaela Drăgan által írt darab a romániai szexuális felvilágosítás hiányát vizsgálja, különös tekintettel a roma közösségekre. A főszereplő két roma tinilány, akik a TikTok népszerű alkalmazás keretein keresztül olyan témákat vitatnak meg, mint a lányok szüzességének kettős mércéje, a szexista szépségnormák, a kényszerházasságok vagy a vallás szerepe a nők elnyomásában. A darab megmutatja a lányok közötti barátságot, a támogatást, amelyet válságos időkben nyújtanak egymásnak, és azt, hogyan lázadnak fel nemcsak közösségük, hanem a román társadalom ellen is annak érdekében, hogy a fiatal roma nők egyenlőségét és jogait előmozdítsák.

A Viral on Tiktok a fiatalok szexuális felvilágosításának fontosságáról és két roma lány bátorságáról beszél, akik készek megváltoztatni a valóságot a hozzájuk hasonló lányok számára.

Az előadás kreatív folyamatát egy két hónapos dokumentáció és kutató munka előzte meg, amelyet Mihaela Drăgan és Adriana Radu közegészségügyi szakember és a Sexul vs. Barza Egyesület (Szex vs. Gólya Egyesület egy romániai civil szervezet, amely szexuális felvilágosító anyagokat fejleszt, és támogatást nyújt a tizenévesek számára ezekben a kérdésekben) elnöke koordinált. Interjúkat készítettek romániai városi és vidéki fiatal roma nőkkel, és kutatták a rendelkezésre álló statisztikákat a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatban a roma közösségekben, a kiskorú terhességgel, a családon belüli (fizikai, szexuális és mentális) erőszakkal és a serdülők szerelmi kapcsolatainak hatalmi dinamikájával kapcsolatban. A dokumentáció eredményei jelentették az előadás kiindulópontját.

Ajánlatunk


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

A Pink Floyd egy 1964-ben alakult zenekarból formálódott. Miután a zenekar megszűnt, néhány tag – Bob Klose gitáros, Roger Waters basszusgitáros, Nick Mason dobos és a későbbi billentyűs Rick Wright – új zenekart alapított Tea Set néven. Röviddel megalakulásuk után csatlakozott hozzájuk Syd Barrett, aki a zenekar énekes-gitárosa lett.

A XIX. Református Zenei Fesztivál keretében

Ajánló


Geszti Péter – Monori András – Tasnádi István: Ezeregy éjszaka worldmusical

Előadásunk tisztelgés a 180 évvel ezelőtt született zseni előtt.

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!