Program


Hagyaték - előadás M. Miller és Alice Miller írásai alapján
3

Hagyaték - előadás M. Miller és Alice Miller írásai alapján

2023. április 18-án, kedd 19.00 órától lesz látható a Láthatáron Csoport színházi előadása Hagyaték címmel a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Az előadást Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve: A tehetséges gyermek igazi drámája – Alice Miller tragédiája ihlette, valamint Alice Miller írásai.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. kedd, 19:00

 

A világhírű gyermekkorkutató, Alice Miller és fia, a szintén pszichológus Martin Miller kapcsolatát bemutató darabot Martin Miller 2013-ban íródott könyve ihlette, ami édesanyának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának leírása. Ebből egy teljes ismeretlen kép rajzolódik ki a világhírű gyerekkorkutatóról, Alice Millerről.

Milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, és nem képes érzékenynek lenni saját gyermekére?

Martin Miller a valóságos, saját családjával kapcsolatban egy titkokkal, elnyomással, gyerekbántalmazással, elhallgatással, hazugságokkal terhes életet tár elénk, amelyben számára sem gyermekként, sem felnőttként nem jutott hely. A múlt feltárásával, egyre közelebb kerülünk az anya és fia történetéhez és traumájukhoz, ahol mindkét félnek megvan a saját igazsága.

Az előadás az egyéni, családi és társadalmi traumákat, és feldolgozásuk módját kutatja, létrehozását a múlt terheitől való megszabadulás vágya és a traumából való kigyógyulás lehetőségének a felmutatása inspirálta.

Az előadás után levetítünk egy rövid interjút Martin Millerrel, majd a film után az alkotó kötetlen beszélgetésre várják a nézőket. 

Az előadás hossza 60 perc. Az interjú és a beszélgetés kb. 45-60 perc. Az előadást csak 16 éven felüliek tekinthetik meg.

Nézői visszajelzések:

„Elképesztő mélység, érzelmi cunami. Zseniális előadás! Gratulálok szívből.”

„Megrázó, megindító, zseniális darab. Olyan érzése van az embernek, mintha a színész a valódi életét mutatná be. Köszönöm az élményt.”

SZEREPLŐK:

Feuer Yvette és Rába Roland

ALKOTÓK:

Dramaturg: Gyulay Eszter

Rendező: Tárnoki Márk

Látvány és jelmeztervező: Horváth Jenny

 

Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

A férfiak számára kipa vagy egyéb fejfedő viselése szükséges!

Ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben

Ajánlatunk


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

Ritkán előadott szerzemények és igazi zenei csemegék is megszólalnak, de a programból természetesen nem hiányozhatnak a „kihagyhatatlan”, erejükből az évtizedek során mit sem vesztő dalok sem. Zorán országos turnéja során Vecsésre is ellátogat.

2013 májusában alakult Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, az országszerte telt házas koncerteket adó Bagossy Brothers Company. A máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége gyors ütemben emelkedett.

Ajánló


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

ÚJ konfliktushelyzetek humorral a munka világában.

A Madách Színház újabb világsikert hozott Budapestre: 2022. szeptember mutatta be az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!