Program


Jazzcsütörtök: Binder Károly Jazz Quartet
2

Jazzcsütörtök: Binder Károly Jazz Quartet

A Blumenseele a 74. lemeze Binder Károly zeneszerzőnek, zongoraművésznek tanszékvezető egyetemi tanárnak, a magyar jazzélet egyedi stílusú, kiemelkedően karizmatikus egyéniségének. Binder Károly ennek az albumának a sokszínű, izgalmas, lírai és balladisztikus anyagát játszva lép fel kvartettjével július 21-én a fertőrákosi Jazzcsütörtökön a barlangszínház Dohnányi termében.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 21. csütörtök, 18:00

Az Erkel Ferenc-díjas, számos hazai és nemzetközi elismeréssel jutalmazott zeneszerző a másfél éves karantén alatt öt lemeznyi anyagot írt meg, ebből három már megjelent. A stílusa szerteágazó, a modern mainstream jazztől a kortárs és avantgárd klasszikus zenén, valamint az úgynevezett magyar népi free jazzen keresztül a népzenéig számos műfajt ölelnek át eddigi munkái. Szerzőként már több mint 300 kompozíció áll mögötte, melyek többsége kamara- és zongoramű, emellett nem kevesebb, mint 43 színházi, hangjáték- és filmzene fűződik a nevéhez. Mindig kereste azokat a pontokat, lehetőségeket, ahol a jazz-zenében lévő fantasztikus energiák és a ritmusvilág egy magasabb szintre emelhető az improvizáció és a zeneszerzés által.

Számára csak a zene létezik. A zene születése pedig a dallam születése, s úgy érzi, a jazz a muzsika, korunk lüktetése. Szent-Györgyi Albert idézetével tudta legjobban megfogalmazni azt, hogy a hangok, az improvizációk mit jelentenek számára. „Ahol mozgás van, ott élet van. Ahol élet van, ott ritmus van, ahol ritmus van, ott zene is van.”

Így készülnek most is erre a lemezbemutató koncertjükre. A Binder Quartet felállása: Binder Károly – zongora, Borbély Mihály – szaxofon, Fonay Tibor – bőgő, Hidász Tamás – dob.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!