Program


Jazzland hangszerei – Az ének / HANG-SZER-SZÁM

Jazzland hangszerei – Az ének / HANG-SZER-SZÁM

A jazz New Orleansban nevelkedett, ahol idősebb testvére, Blues is, akitől igen sokat tanult. Ahogy fejlődtek, cseperedtek, kiderült, hogy a két testvér sok mindenben különbözik egymástól. Blues általában szomorú és panaszosan énekel. Jazz vidám, játékos, és nem tűri a kötöttségeket. Mindig valami újat akar, és egyre több játékszert gyűjt maga köré..

Aktuális előadások



HANG-SZER-SZÁM
Jazzland hangszerei – Az ének
Korosztály: 8-14 év

A jazz Amerikából indult útjára, hogy fülbemászó dallamaival, virtuóz szólóival minket is meghódítson, csakúgy, mint egykor a Mississippi folyó gőzhajóinak utasait. Titka a játékosság, amely a műfaj jellegzetességét adó improvizációban is megbújik. A rögtönzés igazán komoly játék, legyen szó bármely instrumentumról vagy épp a legősibb hangszerről, amely a torkunkban rejlik. A Jazzland hangszerei sorozat főszereplője ezúttal az énekhang.

A zenevilágában kalandozva sok-sok érdekességgel találkozhatunk, számtalan műfajt megismerhetünk. Közülük egyik a jazz, amely olyan sokszínű, hogy mindenki találhat benne szeretnivalót. Születésénél - a 19. század első felében - sokan bábáskodtak. New Orleansban nevelkedett, ahol idősebb testvére, Blues is, akitől igen sokat tanult. Ahogy fejlődtek, cseperedtek, kiderült, hogy a két testvér sok mindenben különbözik egymástól. Blues általában szomorú és panaszosan énekel. Jazz vidám, játékos, és nem tűri a kötöttségeket. Mindig valami újat akar, és egyre több játékszert gyűjt maga köré. Szívesen játszik egyedül, néhány barátjával, vagy nagyobb bandában is. Hangulatember; imádja szórakoztatni, megtáncoltatni közönségét, máskor inkább az elmélyülést segíti. De mit ad az ének, hogyan születik a ritmus? Vajon hogyan „beszélgetnek” egymással a hangszerek és hogyan fordulhat elő, hogy olykor a legmélyebb húrokat pengetik meg a lélekben? Jazzlandban minden kiderül, tartsatok velünk az expedíción!

Közreműködők:
ének: Urbán Orsolya
a Zeneakadémia jazz tanszékének hallgatói

Műsorvezető: Urbán Orsolya

Rendező: Müpa

Ajánló


Az Óbudai Kutyás Egyesület szerevésében két előadást hallgathatunk meg. Angyal Zsolt: Viselkedési problémák kialakulása és kezelése Fániel Díaz Fernandez: Kutyafajták…

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!