Program


K-Arcok: Harslet // Dark Matter - Közép-Európa Táncszínház

K-Arcok: Harslet // Dark Matter - Közép-Európa Táncszínház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 14. péntek, 19:00

A K-Arcok című sorozat a Közép-Európa Táncszínház kivételes szakmai kezdeményezése, mely eddig hat sikeres produkciót tud maga mögött, melyet Lábán-díj jelölés és Monotánc fődíj jelez. Célja a hazai kortárstánc esszencia leképezése olyan kivételes alkotói egyéniségek segítségével, mint Réti Anna, Hód Adrienn, Halász Gábor és Kun Attila vagy Molnár Csaba és Mészáros Máté. A szóló műfajának köszönhetően a táncos színpadi jelenlétében és a próbafolyamat alatt a koreográfus felkínálta ötletekre adott válaszaiban rajzolódik meg az előadó személyisége, így válhat két alkotó entitás közös munkája egy-egy karcolattá, arcképpé.Harslet„Ki tud-e vetkőzni az előadó saját bőréből? Meg tud-e szűnni a cselekvés függvényében való figyelés, elég-e a statikusságban kibocsátott energia a figyelem megteremtésére és fenntartására? Hogyan tudjuk egyszerűsíteni és tisztítani a fantáziánk keltette gondolatainkat, és a néző tekintetét magunkra szegezni? Rá tudjuk-e venni, hogy csatlakozzon?”

A Harslet mint bensőséges állapot, az Én bemutatásának képivilágát teremti meg, ahol fantázia, játék és a szuggesztió karöltve járnak. Egyik sem létezik a másik nélkül, ahogy nincs mű sem az azt megálmodó, és az azt befogadó nélkül. Bensőnk formát öltő képe mindig oda vetül, ahonnan a felesleget lefejtve közelebb kerülhetünk önmagunkhoz.

Előadó: Dabóczi Dávid
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: Mádi László
Koreográfus: Mádi László

//

Dark Matter„Nincs benne fény, nincs homály, mert a tárgyak éjszaka is égnek, sűrű, tompa, mélyről jövő ragyogással, a szín egyszerre a világ tulajdonsága lesz, nem felszíne, belülről árad a forma, az érzéki test kiterjedése nem kihűlt dísz. Az élet nem folyik, hanem árad, önmagában lüktet, lassú, nyugodt lüktetéssel, mint egy édes, sötét, kábító folyadékba merülve.” (Hamvas Béla: Fák, részlet A babérligetkönyv című esszékötetből)

Előadó: Bozsányi Liliána
Díszlet- és jelmeztervező: Kis Judit
Zene: Keresztes Gábor
Fény: Fogarasi Zoltán
Koreográfus: Egyed Bea

 

Az előadások az Imre Zoltán Program keretén belül valósulnak meg.
www.cedt.hu

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!