Program


K-Arcok: Harslet // Dark Matter - Közép-Európa Táncszínház

K-Arcok: Harslet // Dark Matter - Közép-Európa Táncszínház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 14. péntek, 19:00

A K-Arcok című sorozat a Közép-Európa Táncszínház kivételes szakmai kezdeményezése, mely eddig hat sikeres produkciót tud maga mögött, melyet Lábán-díj jelölés és Monotánc fődíj jelez. Célja a hazai kortárstánc esszencia leképezése olyan kivételes alkotói egyéniségek segítségével, mint Réti Anna, Hód Adrienn, Halász Gábor és Kun Attila vagy Molnár Csaba és Mészáros Máté. A szóló műfajának köszönhetően a táncos színpadi jelenlétében és a próbafolyamat alatt a koreográfus felkínálta ötletekre adott válaszaiban rajzolódik meg az előadó személyisége, így válhat két alkotó entitás közös munkája egy-egy karcolattá, arcképpé.Harslet„Ki tud-e vetkőzni az előadó saját bőréből? Meg tud-e szűnni a cselekvés függvényében való figyelés, elég-e a statikusságban kibocsátott energia a figyelem megteremtésére és fenntartására? Hogyan tudjuk egyszerűsíteni és tisztítani a fantáziánk keltette gondolatainkat, és a néző tekintetét magunkra szegezni? Rá tudjuk-e venni, hogy csatlakozzon?”

A Harslet mint bensőséges állapot, az Én bemutatásának képivilágát teremti meg, ahol fantázia, játék és a szuggesztió karöltve járnak. Egyik sem létezik a másik nélkül, ahogy nincs mű sem az azt megálmodó, és az azt befogadó nélkül. Bensőnk formát öltő képe mindig oda vetül, ahonnan a felesleget lefejtve közelebb kerülhetünk önmagunkhoz.

Előadó: Dabóczi Dávid
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: Mádi László
Koreográfus: Mádi László

//

Dark Matter„Nincs benne fény, nincs homály, mert a tárgyak éjszaka is égnek, sűrű, tompa, mélyről jövő ragyogással, a szín egyszerre a világ tulajdonsága lesz, nem felszíne, belülről árad a forma, az érzéki test kiterjedése nem kihűlt dísz. Az élet nem folyik, hanem árad, önmagában lüktet, lassú, nyugodt lüktetéssel, mint egy édes, sötét, kábító folyadékba merülve.” (Hamvas Béla: Fák, részlet A babérligetkönyv című esszékötetből)

Előadó: Bozsányi Liliána
Díszlet- és jelmeztervező: Kis Judit
Zene: Keresztes Gábor
Fény: Fogarasi Zoltán
Koreográfus: Egyed Bea

 

Az előadások az Imre Zoltán Program keretén belül valósulnak meg.
www.cedt.hu

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!