Program


Katona Csaba előadása - Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

Katona Csaba előadása - Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

A Budapest 150 programsorozat keretén belül tavasszal és nyáron három különleges ismeretterjesztő előadást láthatnak a KMO-ban, Katona Csaba történész tolmácsolásában.

 több

Aktuális előadások



A májusi előadásunk címe:

Balaton, nyaralás, szabadidő. A balatoni nyaralás a XIX. században

A XIX. századra a városlakó, polgári rétegek körében megformálódott a tudatosan pihenésre fordított idő, a szabadidő fogalma. Ennek fontos eleme volt, hogy kiszakadjanak megszokott életvitelükből, lehetőleg fizikailag is eltávolodva lakó- és munkahelyükről. A Balaton így vált vonzóvá, de a 19. század derekán még csak Balatonfüred. Ide sem a tó vize, hanem a forrásvíz, a Savanyúvíz miatt jártak a gyógyulni vágyók, majd az igényeiket kiszolgáló infrastruktúrát kihasználandó immár az egészséges, szórakozni vágyó emberek is. A század végére pedig már a Balaton vize lett a fő vonzerő, így a tó egésze nyaralóhellyé lépett elő. Kik nyaraltak a Balatonnál, honnan jöttek, mivel töltötték idejüket a víznél? Az előadás erre keres és ad választ.

Ajánló


A majdnem tökéletes boldogság receptje Pokorny Lia egyszemélyes estje

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Színdarab részletek tükrében, a vállalkozó kedvű nézők közreműködésével mutatjuk be a családállítás rendszerét. Mindezt pszichológiai elemzéssel, különleges előadásban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!