Program


Kodály 140 -  A Székelyfonó - A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Kodály 140 - A Székelyfonó - A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 16. péntek, 19:30

Háziasszony: Meláth Andrea
Kérő/Bolha: Czinke László
Szomszédasszony: Ruszó Alexandra
Fiatal leány: Fenyvesi Gabriella Rea
Fiatal legény: Papp Balázs
Gazdag legény: Csölley Martin
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
A Zeneakadémia Alma Mater Kórusa (karigazgató: Somos Csaba)
A Kodály Intézet Vegyeskara (karigazgató: Fűri Anna)
Vezényel: Ménesi Gergely

Kodály Zoltán – a zeneszerző, a népzenekutató és a zenepedagógus – pályájának hármas egysége megvilágítja azt a szoros kapcsolatot, ami egyes működési területeit, a népzenetudósi munkát és a zeneszerzést összefűzi. Az 1932-ben bemutatott Székely fonó több szempontból is ikonikus alkotás. A zeneszerző nemcsak a magyar népdalt idézi meg benne, hanem annak hamisítatlan légkörét is színpadra varázsolja. Mindezt ráadásul a klasszikus zene egyik legnagyobb tradícióra visszatekintő műfajával, az operával ötvözi Kodály. Mesteri dramaturgiai érzékének köszönhetően nem népdalfüzér, amit létrehoz: az egyes melódiákból egy gondosan végigvezetett drámai cselekmény bomlik ki. A zeneszerző születésének 140. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepi koncertelőadáson a háziasszony szerepében a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője, Meláth Andrea lép a közönség elé, a többi szerepben az egyetem kiemelkedően tehetséges hallgatóinak alakításában gyönyörködhetünk.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!