Program


LFKZ Zeneakadémia-bérlet 2023/24 5/2 - Daniel Ottensamer (klarinét)

LFKZ Zeneakadémia-bérlet 2023/24 5/2 - Daniel Ottensamer (klarinét)

Daniel és Andreas Ottensamer vendégeskedik a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál advent első vasárnapján. Mindketten neves európai zenekarok szólóklarinétművészei, hangszeres vetélkedésre azonban ezen az estén nem kerül sor.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 3. vasárnap, 19:30

LFKZ Zeneakadémiai bérlet 5/2 - Sztár művész-testvérpár a vendég

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Daniel Ottensamer (klarinét), valamint a Zeneakadémia hallgatói
Vezényel: Andreas Ottensamer

Műsor:
Stravinsky: Concerto D-ben vonószenekarra
Weber: Esz-dúr klarinétverseny, op. 74
szünet
Beethoven: 2., D-dúr szimfónia, op. 36


Daniel és Andreas Ottensamer vendégeskedik a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál advent első vasárnapján. Mindketten neves európai zenekarok szólóklarinétművészei, hangszeres vetélkedésre azonban ezen az estén nem kerül sor, békésen megosztják a szerepköröket: a báty a Weber-klarinétverseny szólójában remekelhet, a fiatalabb Ottensamer pedig dirigensként irányítja a változatos programú koncertet.
A Stravinsky-concerto után, melyet nyugodtan nevezhetünk a 20. századi modern zene klasszikussá vált alkotásának, Weber népszerű romantikus klarinétversenye hangzik el. A koncert második felében a Liszt Ferenc Kamarazenekar, zeneakadémiai adventi hangversenyei hagyományát megtartva, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel közös Mesterjáték projekt kiváló zenekari zenészeivel és a mentorált tehetséges hallgatókkal válik nagy zenekarrá, a zenei ötletekben gazdag fiatalkori Beethoven-szimfónia előadásához.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös programja.

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

vígjáték két részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A Vabadaba egy érzés. Pontosabban sokféle érzés. A szerelem 22 árnyalata, ami 22 dalban szólal meg mostantól. Geszti Péter új…

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!