Program


Liszt Filmklub - Foglyok

Liszt Filmklub - Foglyok

MOZI a Liszt központban - újra!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 18:00

Talán Ön is járt nálunk anno mozizni?
Havi rendszerességgel, közönségtalálkozóval egybekötött filmes estre várjuk az érdeklődőket.
A 2024-es év első félévének tematikája a magyar, kortárs, történelmi témájú nagyjátékfilmek.
Április 18-án az Oscar díjas Deák Kristóf rendezésében napvilágot látott FOGLYOK című filmet fogjuk vetíteni. A film egy igaz történet alapján készült el, és 1951-be kalauzol minket vissza. Az ÁVH rettegett képviselői jelennek meg a Gaál család ajtaja előtt, és napokra bezárják őket a bérlakásba, majd minden hozzájuk becsöngető látogatót is foglyul ejtenek. A groteszk helyzetet néhol humorral oldó történet a 18 fogoly 5 bezárt napját mutatja be.
A filmvetítés után Takács Tibor, a MozgóképMÁS Egyesület elnöke beszélget a meghívott művészekkel. Állandó beszélgetőtársa pedig Dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója, aki az aktuális filmek történelmi hátterét képviseli. A meghívott vendég: Szamosi Zsófia színművész. 

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Huszka Jenő történelmi ihletésű nagyoperettjét a fordulatos sorsú asszony, Lebstück Mária igaz története ihlette, aki az 1848-ban bécsi forradalom kitörésekor férfiruhába bújik, és álnéven csatlakozik az egyetemi légióhoz...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!