Program


MAGDA, A SZABÓ

MAGDA, A SZABÓ

egyfelvonásos újszerű színházi előadás

Aktuális előadások



Az ALLE Management bemutatja:
MAGDA, A SZABÓ

A Magda, a Szabó című egyfelvonásos újszerű színházi előadás, egyfajta életrajzi est, amely eddig nem ismert aspektusból közelíti meg és dolgozza fel Szabó Magda, Kossuth-díjas, egyik legtöbb nyelvre lefordított magyar író életét, munkásságát, házasságát. Szabó Magdát, férjével, Szobotka Tiborral együtt látni teljessé teszi a róla eddig kialakult ikonikus képet. A darab ma is releváns, eddig rejtve maradt kérdéseket feszeget az irodalom révén eddig megjelent dokumentációkat feldolgozva.

De ki is volt ő valójában? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. Ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? A sors döntött, vagy mégis inkább ők akarták így?
Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, „csak” együtt, mindörökké? Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, s míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás.

Írta és színpadra alkalmazta: Mészáros Tibor
Előadja: Mészáros Tibor, Krajcsi Nikolett
Rendezte: Mészáros Tibor
Díszlettervezés, dramaturg: ALLE Management
Ötletgazda és produkciós vezető: Porkoláb Gyöngyi – Alle Management

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!