Program


Mennyire intelligens egy mesterséges intelligencia? - Szédületes Tudomány

Mennyire intelligens egy mesterséges intelligencia? - Szédületes Tudomány

Új sorozat a Várkert Bazár tudományos ismeretterjesztő kínálatában! Gundel Takács Gábor vezetésével indulunk a mindennapokban jelenlévő tudományos kérdések nyomába. Izgalmas szakértői beszélgetések és a közönség interaktív bevonása mellett tárjuk fel a tudomány és technológia legfrissebb eredményeit, hogy az este végére mindenre válasz születhessen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 28. szerda, 19:00

1968-ban a mozikban nézők milliói figyelték döbbenten, ahogy a HAL 9000 nevű mesterséges intelligencia macska-egér játékot játszott az űrhajóssal, akinek tőle függött az élete egy 2001-re álmodott űrutazás során. Bár a helyzet ennyire még ma sem komoly, azt senki sem tudhatja, hogy mi történne, ha Siri, Google, Alexa, Cortana vagy épp Vanda közösen beszélnék meg a problémákat és döntenének a fejünk fölött. Tényleg a mesterséges intelligenciák korát éljük, vagy még mindig csak a jól betanított algoritmusok okoznak számunkra meglepetéseket? Mikor ébredhet tényleg öntudatra a Skynet, és tényleg csak játékszerek lehetünk egy fura jövőben?

Műsorvezető: Gundel Takács Gábor

Szerkesztő-rendező: Bányai Gábor

Vendégek: 

Rab Árpád György trend- és jövőkutató

Jakab Roland az MI Koalíció elnöke

Botzheim János mesterséges intelligencia-kutató

Kömlődi Ferenc jövőkutató, Neumann Társaság

Bárdos Ádám kutató, BME Automated Drive

Galambos Péter

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!