Program


Mesék a fényben - adventi múzeumpedagógiai foglakozás 8-12 éveseknek

Mesék a fényben - adventi múzeumpedagógiai foglakozás 8-12 éveseknek

Az adventi időszakban megrendezett múzeumpedagógiai foglalkozások során a karácsonyi hagyományok, szokások nyomába eredünk. Mióta állítunk karácsonyfát és miért éppen szaloncukor a szaloncukor, a magyarok nagy kedvence? Hogyan ünnepelték a karácsonyt a királyi család tagjai, amikor éppen Budán tartózkodtak?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 11:00

Miután ezeket megfejtettük, megcsodáljuk a fényárban úszó Szent István-terem csodálatos Zsolnay díszítését, és arról is beszélgetünk, milyen motívumokkal adóztak a karácsony előtt a híres pécsi gyárban. Miután kellő mennyiségű tudás birtokába kerültünk, mindenki elkészítheti magának a Zsolnay ihlette saját karácsonyfadíszét.

Ajánlott korosztály: 8-12 éves korig

Találkozási pont: Csikós udvar, karácsonyfa

A foglalkozás helyszíne: Hunyadi udvar, majd a Szent István-terem

 

Időtartam: 60 perc

 

Jó tudni!

A foglalkozást pontosan kezdjük, ezért kérjük, hogy 15 perccel előbb érkezzenek a találkozási pontra.

A foglalkozás kültéren és beltéren is zajlik, kérjük a gyermekek ennek megfelelő öltözetben érkezzenek.

A programot 8-12 éves korosztály számára alakítottuk ki, így kérjük, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsanak jegyet, hogy a foglalkozást minden résztvevő tudja élvezni!

A Szent István-terem befogadóképessége korlátozott, ezért felnőtt kísérők nem tudnak részt venni a beltéri foglalkozáson.

A program ideje alatt a kísérők a II. emeleten (Szent István-terem felett) található "A Hauszmann-sztori" c. kiállításunkat ingyenesen megtekinthetik a foglalkozásra vásárolt jegy felmutatásával.

Ajánlatunk


ORLAI PRODUKCIÓ Fordította: Kovács Krisztina

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!