Program


Mesterek és tanítványok koncert - Széles András estje (Utam a citerával)

Mesterek és tanítványok koncert - Széles András estje (Utam a citerával)

A Mesterek és tanítványok koncertsorozat következő vendége azon kevés revival népzenészek egyike, aki egy olyan falusi közegbe született bele, ahol a népdal, a citeramuzsika és a falusi cigánybandák játéka a mindennapok része volt. Széles András népzenész-citeraművész, népzenetanár, hangszerész szülőfalujában, Tunyogmatolcson ismerkedett meg a citerajátékkal kilenc éves korában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 10. kedd, 19:00


A Mesterek és tanítványok koncertsorozat következő vendége azon kevés revival népzenészek egyike, aki egy olyan falusi közegbe született bele, ahol a népdal, a citeramuzsika és a falusi cigánybandák játéka a mindennapok része volt. Széles András népzenész-citeraművész, népzenetanár, hangszerész szülőfalujában, Tunyogmatolcson ismerkedett meg a citerajátékkal kilenc éves korában. Első mesterei, példaképei a helyi idős, hagyományőrző muzsikusok voltak. Széles András 1981-ben nyerte el a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetést. A több mint 40 éves pedagógiai munkássága alatt számos kiváló muzsikus került ki a keze alól, akik valamennyien – ahogyan mesterük is – a magyar citerajáték hiteles képviselői. Az este folyamán tanítványai és barátai közreműködésével nyerhetünk betekintést a magyar citeramuzsika csodálatosan gazdag és értékes zenei világába, Széles András zenei életútján keresztül.

Széles András (citera, ének)
Pásztordalok Nagyecsedből - Dancs Lajos emlékezete.
Huszárnóták Szatmárból - Nagyapám és a nyíregyházi 4. „Hadik” huszárok emlékére.
Dr. Olsvai Imre kedves dalai Somogyból
 
Börtön ballada Matolcsról - Koczka Andrea (citera, ének)
Bihari dallamok Csökmőről - Tóth Gyula (citera, ének)
Ürögi dallamok - Légrády Eszter (citera, ének)       
Turai dallamok Szaszkó Józseftől - Gyetkó Réka (citera, ének)
Szlavóniai dallamok - Hauser Veronika (citera, ének)
Gömöri dallamok - Máté Miklós Viktor (citera, ének)
Rimóci népdalok, Holecz Istvánné Kanyó Margit dalaiból - Zsíros Tímea (citera, ének)
Magyar verbunk, lassú és friss csárdás - Babinecz Sándor és párja (tánc)
Bihari népdalok, Benczéné Dr. Mező Judit gyűjtéséből - Bárándi citeraegyüttes (citera, ének)
Tiszamenti dallamok Király Ernő, Kiss Lajos gyűjtéséből Bodor Anikó emlékére - Csonka Balázs és barátai (citera, tambura)

Az est moderátora: Berta Alexandra
A műsort szerkesztette: Széles András
Szakmai munkatárs: Mihó Attila

Az előadás időtartama: 90 perc (1 részben)

 

Ajánlatunk


A Recirquel az idei téli szezonban az évek óta telt házzal játszott Kristály felújított verziójával tér vissza. Az év végi ünnepek hangulatát idéző produkció varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár a Millenáris Üvegcsarnokába, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.

Varázslatos, elbűvölő gyermekelőadást, pontosabban igazi családi szórakozást kínál a legszebb klasszikus mesék egyikéből, a Hamupipőke történetéből megelevenedő musical. A jólelkű, ám szegény lány sok-sok megpróbáltatás után ezúttal is elnyeri a királyfi szerelmét. De nemcsak az igényes zene és a kiváló énekesek, színészek teszik különlegessé a produkciót, hanem a varázslatosan szép látványvilág is, mely a klasszikus mesekönyvek illusztrációit idézi. Egy olyan világot, ahová jó képzeletben, álmainkban elutazni, ahol jó elidőzni, s ahol a jó mindig elnyeri jutalmát. A Grimm testvérek legkedveltebb története örök érvényű üzeneteket hordozva várja kicsiket és nagyokat a mese és a zene szárnyán.

A Szépség és a Szörnyeteg a Disney egyik legsikeresebb, legelbűvölőbb meséje, az első olyan animációs film, amelyet Oscar-díjra jelöltek a Legjobb film kategóriájában, és öt Grammy-díjat is kapott.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!