Program


Mocsári 60 - Liszt: 1.,2. zongoraverseny,Haláltánc,Magyar fantázia (Concerto Budapest)

Mocsári 60 - Liszt: 1.,2. zongoraverseny,Haláltánc,Magyar fantázia (Concerto Budapest)

„Hatvanadik születésnapomra szeretném magam és a közönséget meglepni a hozzám legközelebb álló zeneszerző, Liszt Ferenc zongoraversenyeivel, egyúttal adózva a számomra legnagyobb zongorista, Kocsis Zoltán emlékének, aki az idén lenne hetvenéves” –ajánlja a közönség figyelmébe különleges koncertjét Mocsári Károly..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 17. hétfő, 19:30

Mocsári 60
Tisztelgés Kocsis Zoltán születésének 70. évfordulója előtt

Műsor
Liszt: 2. (A-dúr) zongoraverseny
Liszt: Haláltánc
-szünet-
Liszt: 1. (Esz-dúr) zongoraverseny S.124
Liszt: Magyar fantázia

Közreműködik: Mocsári Károly zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Dubóczky Gergely

„Hatvanadik születésnapomra szeretném magam és a közönséget meglepni a hozzám legközelebb álló zeneszerző, Liszt Ferenc zongoraversenyeivel, egyúttal adózva a számomra legnagyobb zongorista, Kocsis Zoltán emlékének, aki az idén lenne hetvenéves” –ajánlja a közönség figyelmébe különleges koncertjét Mocsári Károly, aki még a Zeneakadémián kötött életre szóló barátságot Kocsis Zoltánnal. Mindketten kitüntetett figyelmet szenteltek Liszt Ferenc műveinek, és erről tanúskodik ennek az ünnepi hangversenynek a programválasztása is: a két nagy zongoraverseny, az Esz-dúr és az A-dúr koncert mellett megszólal két emblematikus darab, amelyekben ugyancsak a zenekar és a zongora összjátéka kerül a középpontba. Egy pisai freskó hatására íródott a Haláltánc, melyen szerzője több mint másfél évtizeden keresztül dolgozott, mígnem 1865-ben a közönség elé került. Az egyik legismertebb gregorián téma, a Dies Irae motívumára épül, ami számos zeneműben tér vissza Berlioz Fantasztikus szimfóniájától Rahmanyinov Paganini-rapszódiájáig. Különösen virtuóz, az előadót alaposan próbára tevő kompozíció, akárcsak a népi dallamokat idéző Magyar fantázia, melyet 1853-ban mutattak be Pesten, Erkel Ferenc vezényletével és Liszt későbbi veje, Hans von Bülow szólójával.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!