Program


NÉPEK HIMNUSZA - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - SZ/3

NÉPEK HIMNUSZA - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - SZ/3

A IX. szimfóniát nem túlzás az európai zene legjelentősebb remekművének jellemezni, amely végigkísérte nagy veszteségeinket és győzelmeinket: a wagneri összművészet egyik ihletforrása, a szabadság himnusza, sokak számára a berlini fal leomlásának kísérőzenéje. Egyesek egy öntörvényű zseni megnyilatkozását, mások a közös szellem erejét hallják benne.  több

Aktuális előadások



MŰSOR

Beethoven: IX. szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK

Rácz Rita - szoprán, Schöck Atala - alt, Brickner Szabolcs - tenor, Kovács István - basszus, Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba)

VEZÉNYEL

Takács-Nagy Gábor
 
A IX. szimfóniát nem túlzás az európai zene legjelentősebb remekművének jellemezni, amely végigkísérte nagy veszteségeinket és győzelmeinket: a wagneri összművészet egyik ihletforrása, a szabadság himnusza, sokak számára a berlini fal leomlásának kísérőzenéje. Egyesek egy öntörvényű zseni megnyilatkozását, mások a közös szellem erejét hallják benne. Az első hangok a „semmiből teremtés” mágikus aktusát, az utolsó ütemek a mindenség önfeledt ünnepélyét jelenítik meg. Takács-Nagy Gábor Beethoven-ciklusának utolsó hangversenyén ragyogó hazai énekszólistákat hallunk a szimfónia grandiózus kórustételében, zenekarunkat pedig a Nemzeti Énekkar egészíti ki. Ismerjük a történetet a siketen vezénylő zeneszerzőről, akit az ősbemutatón odafordítottak a tapsoló közönségnek: ez egy radikális újító darabja, amely máig feltüzeli a hallgatót.

Ajánló


Kökény Attila és Rakonczai Viktor nagyszabású koncerttel készül az MVM DOME-ban megrendezésre kerülő Kökény Attila 50. születésnapi eseményre.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!