Program


Nuocsa kalandjai a sárkánypalotában

Nuocsa kalandjai a sárkánypalotában

Tajvan Európában – Kulturális zarándokút
Nuocsa kalandjai a sárkánypalotában
A mandarin nyelvű előadást magyar és angol nyelvű feliratozással játsszuk
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 21. szerda, 19:00

Az eseményt a „Tajvan Európában – Kulturális zarándokút” nevű kulturális csereprogram keretében a Tajvani Kultúra Általános Szövetsége szervezi. A darabot a Paperwindmill társulat adja elő.

Nuocsa a gyerekek védőszentje és egyben az egyik leggyakoribb szereplője a tajvani legendáknak. A történet szerint Nuocsa az együttérzés, a bátorság, a képzelet és a bölcsesség erejének segítségével menti meg az embereket a gonosztól, majd válik hőssé.

Egy nap Nuocsa a barátaival a tengernél jár, amikor észreveszi, hogy a teknős testvérek a Sárkánykirály parancsára a vacsorához kisgyerekeket rabolnak el. Nuocsa lemegy a Sárkánykirály palotájába, hogy emberfeletti erejének és bátorságának köszönhetően igazságot tegyen és megmentse barátját. Nuocsa legyőzi a Sárkánykirály legszeretettebb, harmadik fiát és nagy bajba sodorja magát, amikor egy félreértés közepette felbőszíti a Sárkánykirályt. Hogyan lesz képes Nuocsa megoldani a konfliktust?

A társulat a “Nuocsa kalandjai a sárkánypalotában” című darabját 1990-ben a németországi Mannheimban is előadta. A Mannheimer Morgen kritikusai a következőket írták a darabról: “A bábfigurák és az előszereplős karakterek közötti váltások izgalmat hoznak a darabba és meglepetésként érik a nézőket. A hagyományos opera stílusa találkozik a harcművészetek mozdulataival, amelynek ötvözete egy költői és fantáziadús történetet mesél el.”

A Paperwindmill 2022-ben újította fel a „Nuocsa kalandjai a sárkánypalotában” című darabját. A hagyományos kesztyűsbábokon felül olyan elemeket épített be a darabba, mint a tradicionális opera kungfu elemei, a tajvani Pa Csia Csiang (az Alvilág nyolc tábornoka) karaktereit kifejező mozdulatok, vagy a pejkuan zenei stílus. A digitális technológia és a modern színházra jellemző kreatív elemek segítségével az előadás 3D-s animációk és fényeffektek kíséretében a szemünk előtt válik élő festménnyé. A valóság és képzelet közötti határ elmosódik, a közönség egy szempillantás alatt a világ másik felén érezheti magát.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

bohózat két felvonásban

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!