Program


Szabó Borbála:Telefondoktor - egyszemélyes bohózat

Szabó Borbála:Telefondoktor - egyszemélyes bohózat

egyszemélyes bohózat

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 15. szombat, 20:30

 

Szabó Borbála:

TELEFONDOKTOR

egyszemélyes bohózat

 

Ez az előadás messze túlélte az eredetileg otthonául szolgáló Bárka Színházat – 2011 óta van műsoron, és kétszázadik előadásán is túl jár. Állandó budapesti játszóhelye a Thália Színház, de sok helyen vendégszerepelt már, többek között a vígjátékok országos seregszemléjének számító VIDOR Fesztiválról is elhozta a Pulcinella-díjat. Szerzője Szabó Borbála (Líra és Epika, Átváltozott gyerekek, A János vitéz-kód, Nincsenapám seanyám), rendezője Orosz Dénes (Kútfejek, Poligamy, Coming out, Seveled, Mintaapák), játssza a Junior Prima-díjas Göttinger Pál (Operabeavató, Susotázs, Momentán, Fekete-fehér). 

 

Az előadás műfaja bohózat, hossza 90 perc szünet nélkül.

 

Békés Dénes, a harmincas éveiben járó, sikeres nőgyógyász véletlenül bezárja magát a rendelőjébe. Ezzel kezdődnek a problémák. Vagy nem, talán nem is ezzel kezdődnek: hanem azzal, hogy nem mer igazat mondani. Mindenkinek azt mondja, amit az hallani szeretne. Miközben a rendelőből próbálja telefonon megoldani ezt az aprónak tűnő kellemetlenséget, kis hazugságai önálló életre kelnek odakinn, ő pedig egyre elkeseredettebben próbálja helyrehozni a lassan helyrehozhatatlant - mindvégig bezárva. Vajon képes lesz-e Békés Dénes elrendezni ezt a délutánt (és vele az egész romba dőlni látszó életét), újra egybesodorni a két óvodás gyermeke, egy link barátja, annak naiv barátnője, valamint öko-bio-liberális-waldorfos felesége, szélsőjobboldali érzelmű idős édesanyja és egy paciensének éppen születőfélben lévő kisbabája által darabokra cincált szálakat - vagy kénytelen lesz elkezdeni igazat mondani?

 

Játssza: Göttinger Pál

 

Zene: Dinyés Dániel

Látvány: Csík Melinda

Rendezte: Orosz Dénes

A Manna Egyesület produkciója az Ördögkatlan Fesztivál gondozásában.

 

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

zenés átirat két részben

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!