Program


Szoborhistóriák - rendhagyó vezetés középkori élőzenével és Egyed Brigitta előadóművésszel

Szoborhistóriák - rendhagyó vezetés középkori élőzenével és Egyed Brigitta előadóművésszel

Mi lehetett az apostol félbehagyott mondata? Hogyan folytatná mozdulatát a fegyverhordozó? Miről mesélhetnek nekünk 600 év távlatából? Rendhagyó vezetésünkön életre keltjük a múzeum szenzációs gótikus szobrait korabeli élőzenével, előadóművészettel, középkori vásári színjátékkal, miközben megismerjük a leletegyüttes és a korszak történetét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. csütörtök, 16:30

Szoborhistóriák - rendhagyó vezetés középkori élőzenével és Egyed Brigitta előadóművésszel

A szobrokat Egyed Brigitta színész és bohóc szólítja meg, hol gyúnyolódik rajtuk, hol viccet csinál belőlük, esetenként mély beszélgetésbe is elegyedik velük. A műfaj meghatározhatatlan, egy több művészeti ágat magába foglaló fúzió. A történetet az 1974-ben egy pincéből előkerült több, mint hatvan összeállítható szobortorzóból és töredékből álló gótikus szoborlelet-együttes ihlette. Az európai mesterek alkotásai a szobrászműhely felbomlása után több esetben még félkészen kerültek a földbe máig tisztázatlan körülmények között.

A programon való részvételre csak a programjegyet szükséges megvásárolni, külön múzeumi belépőjegyet nem.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (Budavári Palota E épület – 1014 Budapest, Szent György tér 2.)

Ajánlatunk


• 19:00 Kapunyitás • 20:15 Dzsúdló koncert • 22:00 Azahriah koncert

Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során több formációban alkotott, számtalan albumot tudhat magáénak. Legutolsó albuma, Mindenen túl címmel 2020-ban jelent meg.

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje alapján.

Ajánló


2013 májusában alakult Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, az országszerte telt házas koncerteket adó Bagossy Brothers Company. A máig változatlan felállásban játszó…

A PIAF! The Show bemutatja Edith Piaf életét és karrierjét Nathalie Lermitte előadásában. Az Erkel Színházban lesz 2024. április 19-én.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!