Program


Szvoren Edina-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Szvoren Edina-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Szvoren Edina az elmúlt évtized egyik legnagyobb felfedezettje. 2010-ben megjelent Pertu című könyvével robbant be az irodalmi köztudatba; azóta sorjázó kötetei alapján a kortárs magyar novellisztika teljesen eredeti hangú mestereként tartja számon a szakmai és olvasói közvélemény egyaránt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 16. hétfő, 20:00

Szvoren Edina-est

Szvoren Edina az elmúlt évtized egyik legnagyobb felfedezettje. 2010-ben megjelent Pertu című könyvével robbant be az irodalmi köztudatba; azóta sorjázó kötetei alapján a kortárs magyar novellisztika teljesen eredeti hangú mestereként tartja számon a szakmai és olvasói közvélemény egyaránt.

Szvoren Edina 1974-ben született Budapesten. A Zeneakadémián diplomázott 1998-ban. 2005 óta publikál, kiteljesedő életműve elismeréseként számos rangos szakmai díjban részesült: Déry Tibor-díj (2010), Bródy Sándor-díj (2011), Artisjus Irodalmi Díj (2013), József Attila-díj (2013), az Európai Unió Irodalmi Díja (2015), Mészöly-díj (2019), Libri Irodalmi Díj (2019). A debütáló könyvet követő novelláskötetei, a Nincs, és ne is legyen (2012), Az ország legjobb hóhéra (2015), a Verseim (2018) és a 2021-ben napvilágot látott Mondatok a csodálkozásról sötét tónusukkal, komor atmoszférájukkal, mesteri történetszövésükkel beszippantják és nehezen engedik el az olvasót. Mégsem lehúzó, depresszív szövegek ezek - legutóbbi kötetében például olyan kérdésekre keres írói válaszokat, hogy miért utaznak vakok a libegőn, mennyi minden adhat okot egy lónak a pánikra, hogy milyen következményekkel jár, ha alacsonyabb házakba költözünk, vagy hogy mi mindenre használhatók a Képes krónika kemény fedelű kötetei.

Nagy hatású, olykor lélegzetelállító próza a Szvoren Edináé - Müpa-beli bemutatkozása a kiváló hárfaművész és a nagyszerű színésznő közreműködésével kihagyhatatlan program minden irodalombarát számára.

Közreműködők:

Török-Illyés Orsolya.................................................................................színművész

Razvaljajeva Anasztázia..........................................................................hárfa

Jánossy Lajos..........................................................................................műsorvezető-házigazda

Alkotó:

Balog József.............................................................................................rendező

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Három nő és három férfi, ez egy szextett – bár a szerepek meglepően cserélődnek ezen a viharos éjszakán. Eleinte minden világos, ki kinek a kicsodája, ám közbeszól a kémia, meg egy tudálékos szexuálpszichológus – és csak reménykedni lehet, hogy sok félreértés és félre...

Ajánló


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!