Program


Szvoren Edina-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Szvoren Edina-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Szvoren Edina az elmúlt évtized egyik legnagyobb felfedezettje. 2010-ben megjelent Pertu című könyvével robbant be az irodalmi köztudatba; azóta sorjázó kötetei alapján a kortárs magyar novellisztika teljesen eredeti hangú mestereként tartja számon a szakmai és olvasói közvélemény egyaránt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 16. hétfő, 20:00

Szvoren Edina-est

Szvoren Edina az elmúlt évtized egyik legnagyobb felfedezettje. 2010-ben megjelent Pertu című könyvével robbant be az irodalmi köztudatba; azóta sorjázó kötetei alapján a kortárs magyar novellisztika teljesen eredeti hangú mestereként tartja számon a szakmai és olvasói közvélemény egyaránt.

Szvoren Edina 1974-ben született Budapesten. A Zeneakadémián diplomázott 1998-ban. 2005 óta publikál, kiteljesedő életműve elismeréseként számos rangos szakmai díjban részesült: Déry Tibor-díj (2010), Bródy Sándor-díj (2011), Artisjus Irodalmi Díj (2013), József Attila-díj (2013), az Európai Unió Irodalmi Díja (2015), Mészöly-díj (2019), Libri Irodalmi Díj (2019). A debütáló könyvet követő novelláskötetei, a Nincs, és ne is legyen (2012), Az ország legjobb hóhéra (2015), a Verseim (2018) és a 2021-ben napvilágot látott Mondatok a csodálkozásról sötét tónusukkal, komor atmoszférájukkal, mesteri történetszövésükkel beszippantják és nehezen engedik el az olvasót. Mégsem lehúzó, depresszív szövegek ezek - legutóbbi kötetében például olyan kérdésekre keres írói válaszokat, hogy miért utaznak vakok a libegőn, mennyi minden adhat okot egy lónak a pánikra, hogy milyen következményekkel jár, ha alacsonyabb házakba költözünk, vagy hogy mi mindenre használhatók a Képes krónika kemény fedelű kötetei.

Nagy hatású, olykor lélegzetelállító próza a Szvoren Edináé - Müpa-beli bemutatkozása a kiváló hárfaművész és a nagyszerű színésznő közreműködésével kihagyhatatlan program minden irodalombarát számára.

Közreműködők:

Török-Illyés Orsolya.................................................................................színművész

Razvaljajeva Anasztázia..........................................................................hárfa

Jánossy Lajos..........................................................................................műsorvezető-házigazda

Alkotó:

Balog József.............................................................................................rendező

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Francia műsorral tér vissza a BFZ karmesteri pulpitusára a francia dirigens, Louis Langrée: a 19-20. század fordulójának két kiemelkedő szerzője, Ravel és Saint-Saëns művei szólalnak meg a koncerten.

2023. augusztus 11., 12., 13., 18., 19., 20. 21.00 esőnapok: 2023. augusztus 14., 15., 21., 22.

A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába. Betekintést nyújtunk az emberi test szerkezetébe, és elmagyarázzuk hogyan hatnak egymásra a funkcionális rendszerek és szervek. A látogatók egyöntetű véleménye hogy, a kiállítás nagyon mély nyomot hagy minden korosztály számára és elgondolkodtat, hogy hogyan is éljük tovább életünket.

Ajánló


A reprezentatív színházi bemutatón, az elmúlt esztendő kiemelkedő néptáncegyüttesei, alkotói, legjobb koreográfiái szerepelnek. A válogatás érdekessége, hogy mindössze egyetlen alkalommal…

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!