Program


Túrajó séták - Gőzálom az Elem utcában
4

Túrajó séták - Gőzálom az Elem utcában

Sétánkon a vasúti járműjavítás korabeli fellegvárát, a századforduló Budapestjének második legnagyobb területű vasúti létesítményét, az Istvántelki Főműhely gőzöscsarnokát járjuk be.

Aktuális előadások



Az öthajós, látványos tetőszerkezetű karbantartó csarnokban egy légtérben várakoznak a kiszuperált donorjárművek, valamint az újjáélesztésre váró, közel évszázados fa- és vasvázas nosztalgiavonatok, gőzmozdonyok, illetve egyedi járműritkaságok.

Sétakalauzunk a gőzösműhely vezetője, aki beavat bennünket a műhely múltjába, miközben szemtanúi lehetünk az éppen zajló felújítási munkálatoknak is. A sétánk részeként a vasúti járgányok mozgatására szolgáló tolópadot is kipróbáljuk.

Belépni tilos? Velünk szabad!

A csarnok területén a fotózás saját használatra - a közösségi média felületekre feltöltést kivéve - megengedett. 

A csarnok teljes területén megengedett a dohányzás!

A sétának nem része a „mozdonytemető”, azaz a kocsiszerelő csarnok romos épülete, amelybe belépni tilos és életveszélyes!

Találkozási hely: az Istvántelki Főműhely bejárata (1045 Budapest, Elem utca 5-7.)
Útvonal: bejárattól a gőzösműhelyig
Séta hossza: 1 km
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: ingyenes parkolás az Istvántelki Főműhely bejárata (1045 Budapest, Elem utca 5-7.) előtt

Közösségi közlekedés: Javasoljuk, hogy vonattal (S70, S71) közelítsd meg a helyszínt és az Istvántelek megállónál szállj le! Innen a vasúti felüljárón átsétálva juthatsz el az "Istvántelek" feliratú táblával jelzett fogadóépület bejárata elé.

A 2022. december 21-ig értékesített Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

Ajánló


Ismerd meg velünk a budavári zsidóság közel 800 éves történetének eseményeit és helyszíneit!

Fedezd fel velünk az erőművészet gyöngyszemét és barangoljuk be együtt az egykori November 7. Hőerőmű ipari monstrumait!

Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!