Program


Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

Üres székek a művészetben – Szemfényvesztő művészet I.

A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 20. csütörtök, 18:00

Szemfényvesztő művészet I. | Üres székek a művészetben
Művészetpszichológiai előadás-sorozat

A Szemfényvesztő művészet szerzője, Gerevich József előadás-sorozatában egy-egy műalkotáshoz vagy alkotóhoz kapcsolódó kérdéseket tesz fel, és válasza nyomán felsejlik a művészet rejtett világa. Mit jelentenek Vincent van Gogh üres székei, és ezek a székek hogyan kapcsolódnak a Nobel-díjas költő, Yeats Választás című verséhez? Hogyan avatkozik be egy mű alkotója életébe, fenekestül felforgatva azt? Mit tehet és mit nem tehet a művész azért, hogy minél maradandóbb művet hozzon létre? A pszichózis segíti vagy gátolja a művészi teljesítményt? Az alkotások hogyan viszonyulnak a magányhoz és a társas létezéshez? A kérdésekhez kapcsolódó gondolatait a pszichiáter író a Hegyvidék Galériában osztja meg az érdeklődő közönséggel.

Előadó: Gerevich József pszichiáter

Időpont: 2023. április 20. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Vincent Van Gogh: Van Gogh széke, 1888; olaj, vászon, 91, 8 × 73 cm; The National Gallery, London (https://www.nationalgallery.org.uk/paintings/vincent-van-gogh-van-goghs-chair) és Vincent Van Gogh: Gauguin széke, 1888; olaj, vászon, 90,5 cm × 72,7 cm; Van Gogh Museum, Amszterdam (https://www.vangoghmuseum.nl/en/collection/s0048V1962)

 

 

Ajánlatunk


A balett-rendezés az ellenséges környezet és a romboló kapcsolatok miatt feláldozott örök szerelem portréját mutatja be. Az alkotás a reneszánsz festészet és építészet ikonográfiáját idézi, mégis magában foglalja az örök szerelem utáni vágyakozás kortárs aktualitását.

Ünnepi este egy igazi hősnővel MARTON ÉVA 80 Gálakoncert egy részben – sztárvendég: Jonathan Tetelman

10 nap nyaralás a zene miniverzumában: 36 koncert, különleges helyszínen 35 világhírű szólistával, 100 egyetemista és 150 alapfokú és középiskolai diák részvételével várja közönségét a Fesztivál Akadémia!

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia és spanyol nyelvű túrák is…

AZ ELŐADÁS SZÖVEGE A VÉSZKORSZAK ALATT ELHURCOLTAK VISSZAEMLÉKEZÉSEIBŐL ÁLL ÖSSZE, ÉS TELJES SÖTÉTBEN JÁTSSZÁK.

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!