Program


VÁR a természet! - Szentek, remeték, úttörők I. - várostörténeti séta

VÁR a természet! - Szentek, remeték, úttörők I. - várostörténeti séta

A János-hegy alatti Szépjuhászné a budapestiek egyik kedvelt kirándulóhelye. Azt azonban kevesen tudják, milyen leletekre bukkantak régészeink az itteni, budaszentlőrinci kolostor ásatásai közben.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 15. vasárnap, 11:00

Tudja-e, milyen csodák történtek a kolostorban eltemetett Remete Szent Pál sírjánál a középkorban?

Hogyan élte életét egy magányos pálos remete a közeli barlangban? És vajon miért került be a Guinness-rekordok közé az idén 75 éves Gyermekvasút?

Jöjjön el új várostörténeti sétánkra, ahol többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat!

E könnyed kirándulás keretén belül megismerheti az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok és budaszentlőrinci kolostoruk történetét, de megcsodálhatja a gyönyörű panorámát is a nagy- és kis-hárs-hegyi kilátók tetejéről!

Rövid erdei sétánk során felkeressük a Bátori-barlangot, és néhány érdekesség is szóba kerül az egykori úttörőkről!

Sétavezető: Benyó Gergely, régész, közönségkapcsolati munkatárs

Maximum létszám: 35 fő

Időpont: 2023. október 15., vasárnap, 11:00-14:00

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Helyszín: Szépjuhászné, Nagy-Hárs-hegy, Kis-Hárs-hegy. Találkozó: Szépjuhászné-Gyermekvasút, 22, 22A, 222 buszok megállója, parkoló felőli oldal.

Néhány fontos információ:

- kutyabarát séta, de kutyát csak pórázon vezetve lehet hozni

- ajánlott a kényelmes, bejáratott túrabakancs vagy túracipő - érdemes hozni még: esőkabátot és elegendő folyadékot

- vigyázzunk az erdő tisztaságára, ne szemeteljünk

- a séta során csak a sétavezető által kijelölt útvonalon szabad haladni

- a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt, fizikai állapotát mindenkinek magának kell felmérnie

- a séta során esetlegesen bekövetkező esetleges balesetekért, személyi sérülésekért, lopásokért, megrongálódott tárgyakért a sétavezető és a Budapesti Történeti Múzeum nem vállal felelősséget; ilyen esemény bekövetkezése esetén a sétán részt vevő személy kárigénnyel (pl. a séta árának visszatérítése) nem élhet

- figyeld a Facebookon az eseményt, ott adunk hírt arról, ha a séta valamilyen okból (pl. rossz időjárás) elmarad

- séta időtartama: kb. 3 óra, ez alatt kb. 4 km-t fogunk gyalogolni, erdei utakon, néhol emelkedős terepen - sétavezető: Benyó Gergely - elérhetőségei: e-mail: benyo.gergely@btm.hu; mobil: 06 20 250 91 27

- kérlek, ezen elérhetőségek egyikén jelezd, ha esetleg mégsem tudsz részt venni a sétán

A találkozóhely megközelíthető: autóval: a Széll Kálmán tér felől a Budakeszi úton, a buszmegálló mellett lehet parkolni, busszal: a Széll Kálmán tér felől a 22, 22A, 222 buszokkal

A séta a Budapest-hatás című időszaki kiállítás "VÁR a természet!" programsorozatához és a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódik.

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!