Program


Világutazók -Ugyan Anita:A Nő és a Hegy
2

Világutazók -Ugyan Anita:A Nő és a Hegy

Inspiráló hegyi sztorik, élet-halál közti küzdelem, archív fotók 8000 méter magasból a magyar expedíciózás szép éveiből, hazánk legsikeresebb hegymászónőjének előadásában.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 13. csütörtök, 18:30

UGYAN ANITA
A NŐ ÉS A HEGY
A MOUNT EVEREST ELSŐ MAGYAR NŐI MEGHÓDÍTÓJA
NŐI HEGYMÁSZÓ, PÉLDAKÉP ÉS ÉDESANYA

Az expedíciós hegymászónő, a Magyar Köztársasági Érdemred tisztikeresztjének büszke tulajdonosa. Az egyetlen magyar nő, aki kétszer állt Földünk legmagasabb pontján. 5x mászott a kritikus 8000 méter fölé, 4 különböző csúcson és közelítette meg azt számos más Himalája-expedíción.

A hegymászás varázslatos világával 19 évesen ismerkedett meg, sziklamászáson keresztül. Az egyre mélyülő szerelemmel párhuzamban tanári diplomát szerzett a Testnevelési Egyetemen.

Munkája mellett a különböző outdoor sportok rendszeres és kompetitív élvezetére is maradt idő. A terep- és ultramaratoni futások és természetesen a hegymászás különböző ágai – alpesi-, szikla- és jégmászás – remek alapoknak bizonyultak a későbbi, magashegyi mászásokhoz.

Inspirálódj a világ gazdag színeiből! Szeresd és óvd a természetet!
Merj bukni, merj tanulni!
Találd meg a céljaid, légy jelen a pillanatban és nézz szembe önmagaddal!

Ezekben segíthet Anita előadása.

Az előadóval Kosaras Renáta a Magyar Sport Üzleti Szövetség alelnöke beszélget.

Az esemény a Családban az erő című programsorozat keretében, az NKA támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!